ecoterrace logo black tilted

Eco Terrace, kompositbrädor till altanbyggen, tillverkas i Lettland och säljs i Sverige och England genom Markskydd i Väst AB. Vårt företag är beläget i Göteborg.
Kompositbrädorna består av 60% återvunnet trä och 30% återvunnen plast (LDPE) samt 10% bindningsmedel, färg, UV-skydd m.m..
Att produktserien tillverkas av 100% återvunnet material samt produceras på en modern fabrik inom EU, attraherar fler och fler företag. Eco Terrace produkter ligger väl i linje med ett cirkulärt samhälle där avståndet från produktion till användaren hålls nere.
Eco Terrace erbjuder ett underhållsfritt golv, i flera olika färger och till ett mycket förmånligt pris.

Markskydd i Väst AB
Markskydd i Väst AB är ett svenskt företag som startades 2009 med mycket god erfarenhet av 100% återvunnen, teknisk plast i form av temporära mobila körplattor och ytskydd.

Våra produkter används till en rad olika ändamål såsom temporära körvägar, gångvägar eller tillfälligt ytskydd för evenemang, bygg/markarbeten. 
På hemsidan markskydd.se finns mer information om våra produkter.

Men plastskivorna används också som ytskydd på väggar inom lantbruk, hästverksamheter, ja vid alla former av djurhållning. Våra plastskivor är solida och absorberar ingen fukt eller väta.
På hemsidan plastplattor.se finns mer information om detta affärsben.

Plastskivorna fungerar utmärkt som ytskydd till släpvagnar samt som golv till hästtransporter.
På hemsidan trailergolv.se finns mer information om detta affärsben.

Sedan våren 2022 har vi agenturen för Eco Terrace i Sverige och England. 
Kompositbrädornas innehåll av återvunnet material ligger väl i linje med vår övriga verksamhet.

Hållbarhet

Alla våra plastprodukter är tillverkade för att uppfylla de tuffaste utsläppsbestämmelserna i världen. Att arbeta nära våra leverantörer för att möta våra egna strikta höga krav gör det enkelt för kundernas projekt.

Där de tillverkas

Våra tillverkningsanläggningar i Lettland producerar ett komplett utbud av kärnmaterial av högsta kvalitet för att förbättra både stabiliteten och utseendet på de färdiga panelerna. Endast 100 % återvunnen plast används i produktionen och trädslaget vi använder är björk.